Verenpaineen mittaus

Luotettavaa mittausta ammattilaisen avulla

Verenpaineen seuraaminen on tärkeä osa kohonneen verenpaineen hoitoa. Verenpaine on hyvä mittauttaa muutama kerta vuodessa myös silloin, kun aiemmat mittaustulokset ovat olleet normaaleja. Erityisen tärkeää seuranta on diabeetikoilla sekä henkilöillä, joiden suvussa esiintyy kohonnutta verenpainetta.

Mäntän Apteekki tarjoaa verenpaineen seurantaan ja omahoidon tukemiseen verenpaineen mittauspalvelun. Palvelu on suunniteltu nimenomaan sinulle, jolla ei ole omaa verenpainemittaria tai joka haluat välillä mittauttaa paineesi muualla. Palvelu sisältää verenpaineen mittauksen sekä neuvonnan. Mittauksen suorittaa verenpaineen mittaamiseen perehtynyt, koulutettu henkilökuntamme.

Verenpaineen mittauspalvelu on tarjolla arkisin maanantaista perjantaihin klo 9-17, palvelun hinta on 5 €/kerta.

Verenpaineen mittaukseen ei tarvitse varata aikaa. Ennen mittaukseen saapumista kannattaa välttää muutaman tunnin kahvia, syömistä, kolajuomia, tupakointia sekä runsasta liikuntaa. Nämä voivat nostaa verenpainetta, jolloin mittaustulos ei ole luotettava. Mittaukseen tullessasi sinun on hyvä pukea yllesi paita, jonka hiha on helposti nostettavissa ylös mansetin kiinnittämistä varten. Ennen mittausta on hyvä istahtaa 10-15 minuuttia, jotta tulos on luotettava.