Lääkityksen tarkistuspalvelu

Tarkistamme lääkityksen yhteisvaikutukset ja kerromme sopivimmat ottoajankohdat

Tiedätkö, mitä lääkkeitä sinulla on käytössäsi? Mihin aikaan ne olisi paras ottaa? Onko niitä tarkoitus ottaa jatkuvasti vai tarvittaessa?

Lääkityksen tarkistus on Mäntän Apteekin uusi maksullinen lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta.

Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville.

Palvelussa selvitämme kokonaislääkityksesi (resepti- ja itsehoitolääkkeet sekä mahdolliset luontaistuotteet) ja tarkistamme epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistamme lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä teemme huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille. Tarkistuksen yhteydessä otamme esille myös KELA-korvausasioita.

Ennen lääkityksen tarkistusta olisi hyvä, jos kokoaisit tiedon kaikista käyttämistäsi lääkkeistä lääkityslistalle  ja otathan  listan mukaasi apteekkiin.  Lista voi olla myös vaikka ruutupaperille laadittu.

Olisi myös hyvä, jos ennen tarkistukseen tuloasi täyttäisit LOTTA-tarkistuslistan, tämä antaa paljon lisäinformaatiota lääkehoidostasi hoitavalle lääkärille kuin myös meille apteekkilaisille