Liikkujan apteekki

Mäntän Apteekki puhaltaa terveysliikunnan puolesta

Haluatko elämänlaatua? Haluatko lisätehoa lääkehoitoon? –  Löydä lääke nimeltä liikunta!

Haluaisitko vaikuttaa verenpaineeseen, sokeri- tai kolesteroliarvoihin, astman tai muiden hengityssairauksien hoitoon, tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon, mielenhuoltoon, työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen, painonhallintaan ja ulkonäköön, unen määrään ja laatuun, ihmissuhteisiin tai kenties rentoutumiseen ja virkistymiseen? Liikunta vaikuttaa näihin kaikkiin!

Mäntän apteekki on yksi Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekeista, joissa apteekin henkilökunta on saanut koulutusta terveysliikunnan merkityksestä sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Kuulumme Liikkujan Apteekki -verkostoon. Yhteistoimintaa meillä on myös Hämeen Liikunnan ja Urheilun kanssa.

Kehonkoostumusmittausta InBody 720 -laitteella apteekissa 13.2.2020 klo 11-17.

Paljaat jalkapohjat ja sisävaatetus. Hinta käteisellä 10 €, mittaajana liikunta-alan ammattilainen.
😊Inbody soveltuu erinomaisesti ravintotottumusten, terveysliikunnan, painonhallinnan ja muiden elämäntapamuutosten motivointiin ja seurantaan.😊
Tervetuloa!

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Raportissa tulee esille seuraavat asiat:
kokonaispaino (kg)
kehon rasvaton massa (kg)
lihasmassa (kg)
rasvakudoksen määrä (kg)
rasvaprosentti (%)
kehon nesteet / vedet (solun sisäiset ja ulkoiset)
painonkontrollitavoite (kg)
lihastasapaino (kädet, jalat ja keskivartalo)
raajojen puolierot
vyötärö- ja lantiosuhde
segmentaalinen lihasjakauma (kädet, jalat, keskivartalo)
perusaineenvaihdunta (kcal)
kehon painoindeksi (BMI)
kehon solupaino (kg)
Visceral Fat -arvio (sisäelimien ympärillä olevan rasvan pinta-ala/cm²)

Tietoa liikunnasta asiakkaiden hyväksi

Osa henkilökunnasta on perehtynyt terveysliikuntaan eri sairauksien näkökulmasta (mm. astma ja diabetes) syvemminkin mm. erikoistumisopintojensa yhteydessä.  Mäntän Apteekissa on asiakkaille tarjolla terveysliikunta- ja painonhallintamateriaalia. Henkilökuntaa on myös koulutettu ottamaan liikunta- ja painonhallinta-asiat puheeksi asiakaspalvelussa asiakkaan niin halutessa. Kaksi Mäntän Apteekin farmasistia on myös täydentänyt osaamistaan Trainer4You:n kursseilla ja ovat nyt Apteekin Hyvinvointivalmentajia.  Heidän tietonsa terveysliikunnasta ovat osa asiakaspalveluamme.

Apteekin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. pienet liikunnan apuvälineet ja kaikenlaisille liikkujille sopivat vitamiinituotteet. Mäntän Apteekissa on myös mahdollista pientä korvausta vastaan mittauttaa kehonsa koostumus ja saada sitä kautta uutta intoa oman terveytensä vaalimiseen.

Liikkujan Apteekki on yksi liikunnan ja hyvinvoinnin palveluketjun lenkki. Sen roolina on tarjota perustietoa liikunnan hyödyistä ja ohjata asiakas eteenpäin sopivan liikuntamuodon löytämiseksi. Toivommekin Mäntän Apteekissa, että alueen liikuntatoimijat ottaisivat yhteyttä apteekkiin ja kertoisivat omasta liikuntatarjonnastaan. Yhteistyö on voimaa tässäkin asiassa!

Liikkujan Apteekissa kannustetaan asiakkaita liikkumaan ja liikutaan myös itse

Tässä sauvakävelijöitä verryttelemässä ennen apteekin järjestämälle sauvakävelylenkille lähtöä.

Kuva KMV-lehti 7.5.2018

Mäntän apteekki vei lenkille

 

Mäntän apteekkilaiset liikuttavat myös itseään.

Apteekkilaisia lumikenkäilemässä keväisillä hangilla.