Liikkujan apteekki

Mäntän Apteekki puhaltaa terveysliikunnan puolesta

Haluatko elämänlaatua? Haluatko lisätehoa lääkehoitoon? –  Löydä lääke nimeltä liikunta!

Haluaisitko vaikuttaa verenpaineeseen, sokeri- tai kolesteroliarvoihin, astman tai muiden hengityssairauksien hoitoon, tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon, mielenhuoltoon, työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen, painonhallintaan ja ulkonäköön, unen määrään ja laatuun, ihmissuhteisiin tai kenties rentoutumiseen ja virkistymiseen? Liikunta vaikuttaa näihin kaikkiin!

Mäntän apteekki on yksi Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekeista, joissa apteekin henkilökunta on saanut koulutusta terveysliikunnan merkityksestä sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Kuulumme Liikkujan Apteekki -verkostoon.

Tietoa liikunnasta asiakkaiden hyväksi

Osa henkilökunnasta on perehtynyt terveysliikuntaan eri sairauksien näkökulmasta (mm. astma ja diabetes) syvemminkin mm. erikoistumisopintojensa yhteydessä.  Mäntän Apteekissa on asiakkaille tarjolla terveysliikunta- ja painonhallintamateriaalia. Henkilökuntaa on myös koulutettu ottamaan liikunta- ja painonhallinta-asiat puheeksi asiakaspalvelussa asiakkaan niin halutessa. Kaksi Mäntän Apteekin farmasistia on myös täydentänyt osaamistaan Trainer4You:n kursseilla ja ovat nyt Apteekin Hyvinvointivalmentajia.  Heidän tietonsa terveysliikunnasta ovat osa asiakaspalveluamme.

Apteekin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. pienet liikunnan apuvälineet ja kaikenlaisille liikkujille sopivat vitamiinituotteet. Mäntän Apteekissa on myös mahdollista pientä korvausta vastaan mittauttaa kehonsa koostumus ja saada sitä kautta uutta intoa oman terveytensä vaalimiseen.

Liikkujan Apteekki on yksi liikunnan ja hyvinvoinnin palveluketjun lenkki. Sen roolina on tarjota perustietoa liikunnan hyödyistä ja ohjata asiakas eteenpäin sopivan liikuntamuodon löytämiseksi. Toivommekin Mäntän Apteekissa, että alueen liikuntatoimijat ottaisivat yhteyttä apteekkiin ja kertoisivat omasta liikuntatarjonnastaan. Yhteistyö on voimaa tässäkin asiassa!

Liikkujan Apteekissa kannustetaan asiakkaita liikkumaan ja liikutaan myös itse

Liike on Lääkettä!
Mäntän apteekki ja Mäntän Seudun Diabetesyhdistys järjestivät perjantaina 13.11.2020 klo 13 kaikille avoimen Diabeteskävelyn. Sää suosi ja matka taittui ihan huomaamatta hyvässä seurassa. Liikkuvaa loppuvuotta kaikille!

 

Liike on lääkettä myös "korona-aikaan"!
Ulkoilun lomassa on hyvä huolehtia myös lihaskunnosta ja liikkuvuudesta.
Tässä linkki Mäntän Sykkeen korona-ajan kotijumppaan. Ohjaajat Henna ja Kristiina opastavat kotijumppaajia rautaisella ammattitaidolla 😊 Hennan versio on hieman "lempeämpi" vaihtoehto.
Ja ei kun jumppaamaan!

Tästä jumppa 1  ja Tästä jumppa 2

Korona-ajan kotijumppa ystävänpäiväksi 2021. Tästä pääset uusimpaan jumppaan n:o 3

 

 

Tässä sauvakävelijöitä verryttelemässä ennen apteekin järjestämälle sauvakävelylenkille lähtöä.

Kuva KMV-lehti 7.5.2018

Mäntän apteekki vei lenkille

 

Mäntän apteekkilaiset liikuttavat myös itseään.

Apteekkilaisia lumikenkäilemässä keväisillä hangilla.

Välillä keskitytään muuhunkin kuin asiakaspalveluun