Reseptilääkkeet

Reseptilääkkeet suoratoimituksena

Mäntän Apteekissa on käytössä reseptien suoratoimitus. Otettuasi vuoronumeron voit rauhassa katsella palveluvalinnan tuotevalikoimaa tai odottaa omaa vuoroasi odotustilassa. Palveluvuorossa oleva numero näkyy reseptintoimituspisteen yläpuolella. Kun esität KELA-korttisi, voimme hakea lääkekorvaustietosi suoraan KELA:n sähköisestä rekisteristä. Suoratoimituspisteessä voit hoitaa reseptilääkeostosi saman farmaseutin tai proviisorin palvellessa alusta loppuun asti. Reseptipisteissä voit keskustella luottamuksellisesti lääkitykseen liittyvistä asioista. Suojaisat reseptintoimituspisteet varmistavat palvelun yksityisyyden säilymisen.

Tiesitkö, että reseptitoimituksen yhteydessä apteekin ammattilainen tarkistaa reseptistäsi erilaisia asioita? Hän varmistaa mm., että reseptiin kirjoitettu annos ei ylitä valmistajan ilmoittamaa enimmäisannosta. Lääkäri voi harkintansa mukaan poiketa yleisestä annosohjeesta, jolloin hän tekee siitä merkinnän reseptiin apteekille tiedoksi. Apteekissa tarkistetaan myös pienten lasten annokset lapsen paino huomioon ottaen.

Kerromme myös lääkkeiden parhaimmat ottoajankohdat ja tärkeimmät haittavaikutukset ja sen, miten haittavaikutuksia voisi mahdollisesti välttää. Mikäli olet keskittänyt lääkeostoksesi Mäntän Apteekkiin, voimme reseptin käsittelyn yhteydessä varmistaa myös käytössäsi olevien lääkkeiden yhteensopivuuden.

Sinulla on myös mahdollisuus vaihtaa lääkärisi määräämä vaihtokelpoinen lääke hinnaltaan edullisempaan valmisteeseen. Vaihtokelpoiset valmisteet eivät ole täysin identtisiä keskenään. Käytännön eroja voi olla tabletin koossa, puolitettavuudessa, käytetyissä apuaineissa sekä pakkauksen avattavuudessa. Apteekissa opastamme myös näissä asioissa.

Mäntän Apteekissa pidetään varastossa suuri valikoima apteekkimme asiakaskunnan käytössä olevia lääkkeitä. Seuraamme aktiivisesti toimitusvarmuuttamme. Mikäli varastostamme ei löydy tarvitsemaasi lääkettä, tilaamme tuotteet. Pääsääntöisesti lääkkeet ovat noudettavissa apteekistamme jo seuraavana päivänä.

Lääkereseptien uusiminen tehty mahdollisimman helpoksi

Onko lääkereseptisi loppuun käytetty ja reseptin uusinta ajankohtainen?

Voit itse laittaa lääkärille uusintapyyntöjä sähköisistä resepteistäsi Kanta.fi-sivuston kautta. Sivulle kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

Halutessasi voimme välittää reseptiesi uusintapyyntöjä myös apteekista pientä korvausta vastaan (2 €/asiakas/kerta). Reseptien uusimiseen on hyvä varata aikaa reilu viikko.