Inhalaatiohoidon tarkistus ja astmapalvelu

Astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville

Käytätkö inhaloitavia lääkkeitä? Tuntuuko, että et saa riittävää tehoa inhaloitavista lääkkeistäsi? Käheytyykö äänesi?

Palvelu on tarkoitettu sinulle, joka käytät inhaloitavia lääkkeitä erityisesti astman ja keuhkoahtaumataudin hoidossa. Hyödyt palvelusta, vaikka olisit käyttänyt inhaloitavia lääkkeitä jo pidempäänkin. On todettu, että pitkään inhaloitavia lääkkeitä käyttäneillä inhalointitekniikka heikkenee, lääke otetaan vähän sinne päin, mikä taas heikentää lääkityksen tehoa ja lisää haittavaikutuksia.

Palvelussa varmistamme, että saat lääkehoidostasi maksimaalinen tehon mahdollisimman vähin haittavaikutuksin. Kerromme myös inhalaatiolääkkeiden suuhun kohdistuvista haitoista ja neuvomme miten niitä voi välttää. Käymme kanssasi läpi myös laitteiden puhdistuksen.

Palvelun hyödyt sinulle:

  • varmistat lääkehoidon tehon
  • ehkäiset haittavaikutuksia
  • saat neuvoja sairautesi hallinnassa
  • opit käyttämään ja puhdistamaan apulaitteitasi oikein
  • säästät lääkekuluissa vähentämällä lääkehukkaa, vain keuhkoihin asti mennyt lääkeannos auttaa

Ota mukaan omat lääkepakkauksesi.  Palvelu toteutetaan Mäntän Apteekissa rauhallisessa, omassa tilassa kahden kesken farmaseutin kanssa. Ajan voit varata paikan päällä apteekissa tai soittamalla puh. (03) 474 7326. Inhalaatiohoidon tarkistuspalvelu kestää noin 10–15 minuuttia ja perimme siitä pienen maksun.

Laajempi astmapalvelu kokonaisuus

Palvelu soveltuu erityisen hyvin, jos sinulla on ongelmia esimerkiksi lääkkeiden ottamiseen tai pef-mittauksiin liittyen. Palvelusta on hyötyä, jos haluat lisäohjeistusta sairauden hoitoon, terveyden edistämiseen tai esim. astmaatikolle sopivaan liikuntaan liittyvistä asioista. Palvelun tarjoaa erityispätevyyden suorittanut farmasian ammattilainen.

Mäntän Apteekin astmapalveluun kuuluu asiakkaan tarpeen mukaan yksi tai kaksi vastaanottokäyntiä. Palvelussa farmaseuttimme pyrkii havaitsemaan astmasi hoidon mahdollisia ongelmakohtia ja ratkaisemaan niitä. Neuvonta perustuu yksilöllisiin tarpeisiisi. Suostumuksellasi myös hoitava lääkäri voi saada koosteen esille tulleista mahdollisista ongelmista sairauden hoidossa.

Asiakkaan tarpeen mukaan palvelussa käsiteltäviä asioita:

  • lääkehoito
  • inhalaatiotekniikka
  • pef-mittaukset
  • omahoito hoitoon sitoutuminen ja elämäntavat.

Tarvittaessa palvelu voi käsittää ohjauksen myös astman diagnoosivaiheessa.

Yksittäisten asiakkaiden lisäksi kunnallisen ja yksityisen terveydenhuollon on mahdollista ostaa palvelua apteekiltamme.